sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Lihaton lokakuu - sienimunakasrulla ja viittä vaille kasvisbrunssi


Vietettiin mukavaa launtai-päivää herkkujen äärellä naisporukalla. Brunssilla - tai olikohan se enemmänkin lounas - oli salaatin lohta lukuunottamatta kasvisruokaa ja napa paukkui. Kaikki oli kieltämättä hyvää.





Sipulipiirakka ja sienimunakasrulla.


Tarjolla oli suolaisena
  • pestomarinoidut kasvikset
  • lohi-avokadosalaatti kermaviilikastikkeella
  • karjalanpiirakat
  • sipulipiirakka (ihana resepti)
  • sienimunakasrulla
  • viinirypälesalaatti (ihasteltu resepti)

Sieniaika jatkuu aina vaan ja eiköhän suppiksia alkaisi jo löytymään. Siihen liittyen pistetään eetteriin munakasrullan resepti, tällä kertaa kauden mukaisesti siis sienitäytteellä. Munakasrulla on kiva sekä arkeen että juhlaankin sopiva, erittäin variointikelpoinen sekä yleisesti pidetty ruoka. Voi tehdä isomman rullan ja syödä muutamana päivänä tai eväänä, maistuu hyvältä myös kylmänä. Täytteisiin sopii kasvikset melko pieneksi pilkottuna / raastettuna, kevyesti freesattuna sekä maustettuna. Napakamman koostumuksen aikaansaamiseksi joukkoon voi nakata juustoraastetta tai tuorejuustoa. Tätä suosittelen ainakin vieraille tarjottaessa, koska syöminen on siistimpää.

Alla oleva resepti on kelpo muillekin tarjottava, koska täyte pysyi hyvin kasassa ja oli mukava syödä. Kevyemmän version saa jättämällä juuston pois, mutta alla oleva toimii munakasrullan perusreseptinä hyvin.


Sienimunakasrulla

MUNAKASPOHJA
4 kpl   kananmunia
4 dl    maitoa
1 dl    jauhoja (vehnä-, graham- tai hiivaleipäjauhoja)
½ tl    suolaa
loraus  öljyä

TÄYTE 
~300g  sieniä (herkkusieni, suppiksia, kanttarelleja jne.)
1      sipulia tai pala purjoa
100 g  tuorejuustoa
       suolaa
       pippuria
       ruohosipulia tms. yrttiä
vähän  juustoraastetta


1. Sekoita munakaspohjan aineet keskenään kulhossa, anna turvota unnin lämpiämisen ajan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada munakasseos uunipannulle (noin 30cmx40cm) levinpaperin päälle ja paista 15min.

2. Valmista täyte: kuullota silputtua sipulia pannulla hetki, lisää pilkotut / siivutetut sienet. Paistele pehmeäksi. Lisää tuorejuusto ja mausteet ja yrttiä, tarkista maku.




3. Laita pöydälle toinen leivinpaperi ja sen päälle juustoraastetta, kumoa munakaslevy juustoraasteen päälle. Juustoraaste toimii hyvänä "liimana" ja juustoraaste tarttuu kauniiksi pinnaksi levyyn, eikä hävikkiäkään synny. Levitä sieniseos levylle ja rullaa leivinpaperin avulla rullaksi. 


Juustoraaste muodostaa hienon reitistön pinnalle.

4. Paista rullaa vielä 225 asteisessa uunissa noin 10min, kunnes pinta hieman ruskistuu. Siisti siivuttaminen onnistuu helpoimmin jäähtyneenä, esim. juhliin - arkena ei oo niin noponuukaa.

5. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä salaatin tai vaikka uunijuuresten kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti