keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Lihaton lokakuu - Bolognese soijasta


Tämä on ensimmäisiä ja siten ratkaisevakin soijarouhe-ruoka, jonka avulla tuote pääsi perheemme vakikäyttöön. Soijarouhe on yksi kätevimmistä nyhjää tyhjästä-päivien aineksista, koska sen kanssa sopivia raaka-aineitakin on yleensä aina kaapissa. Tämä resepti on juuri siitä syystä huippu: tarvitsee vain soijarouhetta, sipulia, pastaa, tomaattimurskaa ja mausteita. Lisäksi tämä ehdottomasti helposti omaksuttava kasvisruoka.



Bolognese con soija (reilu satsi)

4 dl   soijarouhetta
1      iso sipuli
1      valkosipulin kynsi
       öljyä 
1      kasvisliemikuutio
3-4 dl vettä

2 tlk  tomaattimurskaa
3 tl   paprikajauhetta
2 tl   oreganoa
2 tl   basilikaa
2 tl   (intiaani)sokeria
       suolaa
       mustapippuria myllystä
       ripaus chiliä
       (kermaa tai tuorejuustoa, jos kaapista löytyy)


1. Kuullota silputtua sipulia ja valkosipulia reilussa öljyssä (soijarouhe tarvitsee rasvaa), lisää soijarouhe ja paista hetki. Lisää kasvisliemikuutio ja vettä erissä. Anna kiehuskella, kunnes vesi on imeytynyt soijarouheeseen.
2. Lisää tomaattimurskat ja mausteet, hauduta vähintään 10 minuuttia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.
3. Tarjoa täysjyväpastan, juustoraasteen, salaatin (ja ketsupin) kera.



ps. pahoittelut tauosta, kuvien lisääminen on jäissä mutta päätin nyt julkaista ilman kuvaa ja ehkä lisäillä, jahka pääsemme tekniikan kanssa väleihin.. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti