torstai 9. lokakuuta 2014

Lihaton lokakuu - linssipihvit


Nämä linssipihvit ovat pinnaltaan ihanan rapeita ja sopivan mietoja mutta maukkaita. Taikina vaikuttaa ensin täysin mahdottomalta pysyäkseen kasassa paistaessa, mutta ihmeitä tapahtuu, kun malttaa paistaa rauhassa kunnon pinnan ennen kääntämistä. (Skeptikko minussa lisää taikinaan kyllä yleensä yhden kananmunan varmuudeksi.) Syömme näitä yleensä juuresmuusin, speltti-sipuli-porkkana"risoton" tai kasviswokkien kanssa. Luxusta on jugurttikastikelisäke, mutta meillä uppoaa komiasti ilmankin.



Linssipihvit (kirjasta Aurinkomaa)

2 dl   vihreitä linssejä
5 dl   vettä keittämiseen

1      pieni sipuli
5 dl   keitettujä vihreitä linssejä
1 dl   seesaminsiemeniä
1 dl   kikherne- tai spelttijauhoja
1 tl   jauhettua korianteria
1 tl   suolaa
       mustapippuria
1 dl   juustoraastetta
(1     muna)
(2rkl  tuoretta persiljaa)

1. Huuhtele linssit ja keitä miedosti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.

2. Alkuperäisessä ohjeessa sipulisilppu lisätään raakana taikinaan, mutta minä toimin seuraavasti: Pilko sipuli, kuullota öljyssä ja lisää tilkka vettä. Hauduta pehmeäksi.

3. Sekoita kaikki taikinan ainekset huolellisesti sekaisin ja anna taikinan levätä jääkaapissa 15-30min.

4. Muotoile pihvejä ja paista pannulla öljyssä rapeiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti