perjantai 3. lokakuuta 2014

Lihaton lokakuu - Parempi kasvishernekeitto


Rakastan hernekeittoa.  Olen tehnyt hernaria toki perinteisenä kasvisversiona jättäen lihan pois ja lisäten porkkanaa. Rehellisesti sanottuna makunystyräni ovat sitä syödessä aina kaivanneet lisää makua ja olen tuskissani lisäillyt lautaselle hervottomat määrät sinappia. Koska lihan korvaaminen soijarouheella tuskin tuo lihakkaampaa makua, piti löytää parempi kasvishernariresepti. Ja tässä se tulee: kirjasta Aurinkomaa - Koko perheen kasviskeittokirja (Ruuska, Tuija)


Punertava ja mausteinen kasvishernekeitto

1 ps    kuivattuja herneitä
2 l     vettä

1       sipuli
½       purjo
½       punainen paprika
3-5     valkosipulinkynttä
(½      chili)
2 rkl   öljyä
2-3 rkl tomaattipyrettä
1 tl    jauhettua paprikaa
2 tl    jauhettua korianteria
1 tl    juustokuminaa
(1 tl   kokonaista fenkolia)

1-2 tl  suolaa
        pippuria
2-3 rkl sitruunanmehua


1. Liota herneitä yön yli.
2. Kaada liotusvesi pois, laita tilalle raikaista vettä 2l. Kiehauta herneet, madalla lämpöä ja hauduta puolisen tuntia ja tee sillä aikaa mausteseos.
3. Pilko sipulit ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota öljyssä, lisää tomaattipyree ja mausteet, hauduttele hiljalleen ja lisää loppuvaiheessa paprikat. Lisää seos keittoon ja hauduta vähintään tunti, mielellään pari tuntia.
4. Lisää lopuksi suola, pippuria ja sitruunamehu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti