perjantai 31. lokakuuta 2014

Lihaton lokakuu - soijapulla ei ole lihapulla


Harkitsin myös otsikkoa Ei ole lihapullan voittanutta, mutta pidetään yllä vielä lihattoman lokakuun positiivista ilmapiiriä. Soijapullat liittyvät lihattoman haasteosioon, jossa olen testaillut pitkään aikomiani reseptejä. Olen testannut kolmea soijapyöryköiden reseptiä toiveena löytää lihapullien kasvisversio. Otsikosta voinette päätellä, että eipä ole natsannut. Piti nimittäin ihan itse tajuta totuus, että kasvisruoka on kasvisruokaa, ei liharuokaa. 

Tekemäni soijapyörykät ovat olleet enemmän tai vähemmän hyvänmakuisia, mutta vaikka moni soijarouheruoka vaikuttaakin erehdyttävästi jauhelihaisia serkkujaan, soijapyöryköiltä se ei onnistu. Eikä kai siis tarvitsekaan.

Koska olen sekä reseptikriitikko että maku- ja koostumustuomari, ei kokeilemani soijapyörykät ole aivan läpäissyt laatuvaatimuksiani. Yleinen vika oli liian löysä rakenne ja levähtäminen lättänäksi. Sijalle 1 päässeet olivat kauniin pyöreitä uunissa paistuttuaan, mutta levähtivät lämmitettyäni ne tomaattikastikkeessa toisella ruokailukerralla. Toinen yleinen "vika" oli se, että ne eivät maistuneet lihapullilta, jep.. Mainittakoon, että mukulat tykkäsivät kaikista soijapullista paljon, jopa lihansyöjänuorukainen. Ehkäpä pitää jatkaa parhaan parhaan reseptin kehittelyä ja julkaisen ehkä sitten täälläkin.


Sijalle 1 nousi resepti kirjasta Aurinkomaa: soijarouhetta, kikherne- tai perunajauhoja (en muista..), kestuppia, sipulia, mausteita

Sijan 2 lunasti resepti netin syövereistä: mm. soijarouhetta, korppujauhoja, salsakastiketta, tacomaustetta, juustoraastetta.

Sijalle 3 jäi resepti kirjasta Emäntänä Olga: mm. soijarouhetta, soijahiutaleita, kesäkurpitsaa, sipulia, juustoraastetta, spelttijauhoja, mausteita.
  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti