torstai 23. lokakuuta 2014

Lihaton lokakuu - mustapapupihvit ja hampparibaari


Erilaiset pihvit ja pyörykät on monesta syystä käteviä: helppo tehdä iso satsi kerralla varsinkin uunissa paistaen, lisukkeiden avulla saa hyvin erilaisia aterioita ja yli jääneet on loistavia pakastettavia. Tässä yksi koko perheemme tykkäämä papupihviresepti, joka sopii monenlaiseen seuraan, esim. kasvispaistosten, uunijuuresten, lohkoperunoiden, riisin / speltin kanssa, hampurilaisen väliin ja perinteisimmillään vaikka muusin kaverina. Mustapapupihvit rakastavat erityisesti jugurttikastiketta (suola ja pippuri riittävät mausteeksi) ja kiva purutuntuma tulee auringonkukansiemenistä. 


(Pahoittelut vanhoista kuvista - tekniset ongelmat jatkuvat mutta lokakuu uhkaa loppua ja kasvisvinkkejä riittäisi vaikka kuinka..)

Eivät ne kovin mustia tällä kertaa olleet, väri tuppaa vaihtelemaan..


Mustapapupihvit (HS:n resepti)
4 isoa hampurilaisen väliin sopivaa pihviä, melko pieni annos

 
1 tlk  säilöttyjä mustapapuja
1      sipuli
4      valkosipulinkynttä
2 rkl  öljyä paistamiseen
1 dl   kaurahiutaleita
½ dl   auringonkukansiemeniä
½ dl   oliiviöljyä
1 rkl  soijakastiketta
½ tl   suolaa
1 tl   chilihiutaleita
½ tl   rouhittua mustapippuria
½ tl   paprikajauhetta
½ tl   juustokuminaa

¼ tl   jauhettua korianteria

1. Valuta ja huuhtele mustapavut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. 
2. Kuullota sipulia pannulla öljyssä, lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää tilkka vettä ja hauduttele pehmeäksi noin 5 minuuttia.
3. Mittaa kulhoon pavut, sipuliseos ja loput aineet. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella tai käytä tehosekoitinta.
4. Pyörittele ja painele öljytyin käsin neljä mehevää pihviä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Halutessasi voit paistaa vielä pannulla tumman pinnan ennen tarjoilua.
 


 

 

Yllä olevassa kuvassa on esimerkki melkein vuoden takaisesta hampparibaarista , johon esim. nämä mustapapupihvit sopivat erinomaisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti