tiistai 7. lokakuuta 2014

Lihaton lokakuu - ihania patoja bataatista


Kuka voi vastustaa bataattia? En minä ainakaan, eikä kukaan tuntemani muukaan. Bataatti on mukavan matala kynnys kasvisruokailuun ja tapa totuttautua samassa myös esim. linsseihin tai papuihin. Bataatti sopii tietysti loistavasti kasvissosekeittoon sekä uunijuureksiksi. Olenpa bongannut myös täytetty bataatti -reseptin sekä bataattipyöryköiden ohjeet, joita täytynee joskus vielä testailla. Menin lykkäämään Pinterestiin hakusanan sweet potato ja nyt ei riitä palstatila kuvaamaan, mitä kaikkea sieltä sitten löytyi.


Kaksi bataattipataa on vakiinnuttanut asemansa meidän arkiruokana, joiden kokeilua suosittelen enemmän kuin lämpimästi! Aikaisemminkin blogissani hehkuttamat bataattichili  blogista Chocochili ja bataatti-linssipata Eeva Kolun reseptillä.


Viimeisimpänä tuli kokeiltua meksikolaissävytteistä bataatti-jauhelihapatareseptiä Ruokailmiö-blogista. Tein sekä jauheliha- että kasvisversiot pienillä muokkauksilla, jätin lihaversiosta kidneypavut pois. Molemmat oli maukkaita, mutta täytyy sanoa että lihaversio oli ihan törkeen hyvää! Jos haluaa saada skeptikon tottumaan bataattiin, vihreisiin linsseihin ja / tai quinoaan sekä uskomaan, että "ei ne maistu miltään" - tuo typerä argumentti - kannattaa ehdottomasti kokeilla. Makunsa puolesta sopisi hyvin myös tortillojen täytteeksi.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti