maanantai 6. lokakuuta 2014

Lihaton lokakuu - Punajuuripasta


Alkaisi taas olla punajuurisesonki parhaimmillaan. Mahtavan kokoisia ja edullisia punajuuria kannattaa muistaa ostaa - note to self. Tämä punajuuripastaresepti on Olga Temosen kirjasta Emäntänä Olga. 

Perheen skeptikon ihastuminen tähän ruokaan tuli ihan puskista! Olin ihan varma, että jo väri saa nuorukaisen valitsemaan jääkaapista pelkän ketsupin pastansa kaveriksi, mutta toisin kävi ja hän on kunnostautunut myös tämän ruoan kinuamisessa. Punajuuripasta on myös todellista budjettiruokaa, joten ei kannata vaihtaa kuohukermaa ruokakermaksi (kokeiltu on). Keitän punajuuret valmiiksi edellisenä iltana aikaa säästäkseni.
Punajuuripasta

1     sipuli
6     pientä keitettuä punajuurta
25g   voita
1 dl  kuohukermaa
      suolaa
      mustapippuria

(Tarjoiluun fetajuustoa ja tuoretta basilikaa)

1. Raasta kypsäksi keitetyt punajuuret. Silppua sipuli. 

2. Kuullota sipulia voissa, lisää punajuuret ja kuullota hetki. Lisää kerma ja mausteet, ja anna hautua kannen alla 15 minuuttia.

3. Tarjoa pastan kanssa, jos sattuu löytymään fetaa ja / tai tuoretta basilikaa, tarjoa niitäkin. Meillä uppoaa kyllä ilmankin.
 

2 kommenttia:

  1. Täytyykin kokeilla tuota. Rakastan punajuurta ja sitä pitää ehdottomasti hyödyntää muutenkin kuin jouluna rosollissa. Ja paras rosolli tulee muuten keitetyistä punajuurista, ei etikkapunajuurista.
    Tänään katselin punajuuririsoton ohjetta eli moneen taipuu tuo juures.

    VastaaPoista
  2. Ainesluettelo on hämmästyttävän lyhyt, mutta on kyllä hyvää! Lindströmin pihvit on kans aivan yberihania, mutta tyydyttävää punajuuripihvireseptiä ei oo vielä tullut vastaan. Oon nähnyt myös punajuuririsoton ohjeita ja kutkuttaa myös kokeilla.

    VastaaPoista