torstai 2. lokakuuta 2014

Lihaton lokakuu - Kikhernepihvit


Olen tehnyt kikhernepihvejä lukuisilla resepteillä, siltä ainakin tuntuu. Milloin on vaivannut ohjeen vehnä, toisinaan pihvien koossapysyminen on ollut tuskien taival, joskus olen halunnut päästä helpolla ja paistaa pihvit uunissa ja joidenkin kohdalla on kerrottu, että ne edelliset maistui paremmalta. Että kaikkea on kokeiltu.. Loppujen lopuksi palaan aina Pirkka-lehden kikhernepihvireseptiin ja sitä siis suosittelen, alla oma himppasen muokkaamani versio. Jos haluan korvata korppujauhot vehnättömällä vaihtoehdolla, käytän kikhernejauhoja.

Kun hommaan ryhtyy, kannattaa tehdä iso satsi ja hyvissä ajoin, vaikka edellisenä iltana tekeytymään. Ylimääräiset valmiit pihvit pakkaseen evääksi otettavaksi, tyhjän kaapin päivälle tai vaikka hampurilaisen väliin kietaistavaksi.


Niin, ja näitä voin suositella kokeiltavaksi myös skeptikoille, hyvien lisukkeiden kera maistuvat yllättävän helposti!


Kikhernepihvit

2 tlk   kikherneitä (tai 5-6 dl itse keitettyä)
1 iso   sipuli
2       valkosipulin kynttä
1 dl    korppu-, speltti- tai kikhernejauhoja

3 rkl   sitruunamehua
2 rkl   öliiviöljyä
2       kananmunaa
1 tl    jauhettua korianteria
1 tl    juustokuminaa
1 tl    suolaa
        mustapippuria
        (ripaus chilijauhetta)


1. Silppua sipulit pieneksi, kuullota öljyssä pannulla. Lisää tilkka vettä ja hauduttele noin 5min.
2. Mittaa kulhoon sitruunamehu, öljy ja jauhot, anna turvota hetki.
3. Lisää kulhoon kikherneet, sipulisilppu, muna ja mausteet. Soseuta sauvasekoittemilla tai muulla koneella. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

4. Pyörittele taikinasta märin käsin pienehköjä palluroita ja litistä pihviksi, halkaisiljaltaan 5-7cm, korkeus voi olla melkein sentin. Paista pannulla melko runsaassa öljy-voiseoksessa. Laske lämpöä paistamisen aikana hieman, ettei pihvit pala.
5. Tarjoa maustamattoman jugurtin tai jugurttikastikkeen kera sekä esim. wokin, riisin / speltin tai perunamuusin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tätä kokeilen! Mutta mietin että tuleeko mautonta ilman korianteria ja jeeraa? Koska niitä ei nyt satu olemaan kaapissa. Jos laittaisi vain suolaa ja pippuria...?

    VastaaPoista
  2. Nuo ovat kyllä maustamisen kulmakivet kikhernepihveissä, toisen ehkä voisi jättää pois, mutta maku pihveihin tulee kyllä mausteista. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Juustokumina ja korianteri ovat monen kasvisruoan perusmauste, että ei liene turha hankinta.

    VastaaPoista