torstai 26. syyskuuta 2013

Broileripihvit





Arkiruokaa tyttären lautasella.


Tämä kanapullaresepti on alunperin tyttären yläasteen kotitalouskirjasta ja päässyt meidän yhdeksi arkiruokasuosikiksi. Kookosmaito ja mausteet toimivat hienosti mietoon broilerin jauhelihaan. Taikinasta paistuu milloin mitäkin muotoa ja ruoan luonne muuttuu kivasti lisukkeen mukaan. Tarjottu esim. mausteisen bataatti-linssimuhennoksen, uunijuuresten ja kasvisrisoton kanssa sekä pihvinä kanahampurilaisessa.

Kuvien ottopäivänä oli mietitty vaan kanapullien tarpeet. Kaveriksi päätyi meidän taloudessa harvinaiset keitetyt perunat. Pakasteesta löytyneet pakastetut parsankukinnot pelastivat tyttöjen ruokailun. 






Broileripulla, - pihvi ja -mureketaikina

400g   broilerin jauhelihaa

1 dl   kookosmaitoa
½ dl   korppujauhoja tai muuta turvoketta
1      kananmuna

1      sipuli silputtuna
(½     chilin palko)

1 tl   currya
½ tl   jauhettua inkivääriä
       mustapippuria
½ tl   suolaa

1. sekoita kookosmaito, korppujauhot ja kananmuna turpoamaan.

2. kuullota sipulia pannulla, (heitä sekaan silputtu chili), lisää muutama rkl vettä ja hauduttele 5-10min pehmeäksi.

3. Sekoita keskenään korppujauhoseos ja mausteet. Lisää sipuli ja jauheliha ja sekoita massaksi.

4. Paistele pannulla pihvejä tai uunissa pullia (200 astetta n. 30min), miten tykkäät.




Pojan annosversio


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti