keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Vihreetä mönjää


Tiedättehän niin sanotut mättöruoat - 
ne sapuskat, joita suu voi vaan syödä ja syödä ja syödä. Niitä hehkutetaan myös usein termillä ja ei kun ääntä kohti. Helposti mieleen juolahtaa pastat, pitsat, pullat, sipsit, ranskikset ym. pahuudet. Tänään hätsynpikaa kyhäämäni lounas reseptibongauksen innoittamana osoittautui tunnekokemukseltaan juuri tuollaiseksi mättöruoaksi, jota oli tyydyttävää rouskuttaa ja joka maistui yksinkertaiselle mutta niin hel...in hyvältä. Kiitos tuhannesti blogille Syötävän hyvää ja avokadopesto-kaalisalaatille.




Toinen koko talven ja kevään mussutettu ihana vihreä mönjä valmistuu kahdesta raaka-aineesta: avokadosta ja raejuustosta. Resepti: muussaa avokadon sisus haarukalla, sekoita kipossa raejuustosatsin kanssa. Mausta suolalla ja sitruunamehulla, jos sattuu olemaan. Maistuu loistavalta sellaisenaan, mutta myös ruoan lisäkkeenä tai ruisleivän päällä.


Tässä lisätty purutuntumaa kurkunpaloilla.


ps. avokado näyttäisi olevan edullista ja hyvää tällä hetkellä, satokausi?!?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti