sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kausisalaatti



Saanen esitellä talven suosikkisalaatin ruoan kylkeen: pikainen kaalisalaatti. Tästä ei  kausi-, pika- ja suomiruoka parane. Kotimaista kaalia saa tällä hetkellä puoli-ilmaiseksi ja talvella jätän  lehtisalaatit ilmastosyistä muutoinkin vain juhlahetkiin. Tämä kaalisalaatti kannattaa valmistaa ennen ruoanlaittoa tai valmiin ruoan lämmitystä ja jättää maustumaan hetkeksi. Omalla tyylilläni valmistettaessa tiskiä ei tule kuin leikkuulaudan verran, annostelen salaatin siitä suoraan lautasille.





Pikainen coleslaw

kaalia
(porkkanaa, kurkkua, paprikaa, omenaa)
öljyä
valkoviinietikkaa
suolaa
pippuria myllystä


1. Suikaloi juustohöylällä tai veitsellä kaalia tarvittava määrä ohuiksi suikaleiksi. Raasta halutessasi muuta vihannesta lisäksi.




2. Lisää leikkuulaudalle kaalille öljyä, viinietikkaa, suolaa ja pippuria - lisäile viinietikkaa pienin lorauksi, maista ja lisää tarvittaessa makusi mukaan.

3. Möyhennä mausteet kaaliin käsin Jamie Oliver -tyyliin ja jätä salaatti muhimaan lämpimän ruoan valmistamisen ajaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti