lauantai 16. elokuuta 2014

Lisää teknomartan elämää



Rohkenin luopua Nasu-tarralla varustetusta hienosta simpukkanokiastani vasta vajaa vuosi sitten ja olen löytänyt Lumiastani tänä aikana monenmoista arjen hyötyä. Joitain asioita kokeillut kerran pari, toiset tavat ovat juurtuneet osaksi arkea. Nämähän ovat aina aivan subjektiivisia kokemuksia, mutta olisi tosi hauska kuulla toistenkin hyötykäyttötavoista! Kuvien ottaminen tuli jo ruodittua, tässä toisessa kokemuksia muiden sovellusten käytöstä.


Tajusin muokata alkunäkymän omiin tarpeisiin sopivaksi vasta aivan viime aikoina. Ei tarvitse kelailla tarvitsemaansa, vaan kaikki käytössä olevan sovellukset näkyvät kerralla.


RUOKA- JA KAUPPALISTA

Lumiani perusnäkymässä on pikakuvake One Notella tekemääni muistilistaan nimeltään "Ruoat ja kauppalista". Listaa voi täydentää asian päähän pälkähtäessä kotona, töissä, parkkipaikalla eli missä vaan, eikä muistaminen ole sidottu ruokapöydällä seilaavaan lappuseen. Listassani on ensin tulevien päivien / viikon suunnitellut ruoat ja sen alla kauppalista puutteista. Muokkailen siis samaa listaa jatkuvasti. Kuljen kaupassa kännykän kanssa - joo ärsyttävää, mutta katseisiin tottuu. 




MUISTIINPANO-OHJELMA ONE NOTE
Olen laatinut One Note-muistiinpanoja erinäisistä asioista, joista aktiivisin tuo kauppalista. 
  • Muista juoksevista asioista tehdyt listat on olleet myös käteviä apuvälineitä. Esim. rippijuhlien järjestämsieen liittyen oli muistiinpanot ruoista, hankinnoista, aikatauluista ym. 
  • Muidenkin juhlien menut olen laatinut omille tiedostoilleen, hyödyttää juhlia suunnitellessa sekä jälkeenpäin.
  • Vaatehankinnoista on oma listansa: mitä tarvitsen / saan hankkia.
  • Reissuja varten lista paikoista, aukioloajoista, osoitteista, päiväsuunnitelmaa tms. 
  • Omat vaatekategoriani ja niihin liittyvät kuvat asukokonaisuuksista helpotti asiaa pohtiessani toimivan vaatevaraston kokoamisessa.
 



HÄLYTYKSET / HERÄTYKSET
  • Arkiaamujen herätys tallennettuna ma-pe.
  • Käytän hälytys-toimintoa myös suunnittelemieni liikuntapäivien muistutukseksi ja kannustimeksi. 
  • Teineillä oli keväällä kännyköiden yöparkki klo 21 lähtien ja siihen oli automaattihälytys kännykässä: ei tarvinnut nalkuttaa ja patistaa. Kun kännykkä alkoi laulamaan, kännykät tuli parkkiin. Sama toiminee esim. ruutuajan loppumisessa. 


KALENTERI
Töissä on oma paperikalenterinsa, kotona perhekalenteri. Kännykän kalenteriin merkkailen menoja lähinnä siinä tapauksessa, että meno tulee ilmi tilanteissa, joissa en ole paperikalentereiden ääressä tai tapahtumaan on paljon aikaa (esim. tietokoneen virustorjunnan uudelleenrekisteröinti, matkat, tapahtumat). Kirjaan kalenteriin myös paljon muistutuksen omaisia asioita kuten 
  • kirjaston palautuspäivät, 
  • laskujen eräpäiviä, 
  • tapahtumia ja 
  • arjen juoksevia asioita tyyliin herneet likoamaan illalla, soita tiskikoneen korjaaja, muuta hotellivaraus, osta junalippu, varaa leffaliput, nosta käteistä lapsille, katso tv-ohjelma (Joo-o! Niitäkään en aina muista ja ärsyttää jos missaan tärkeästä sarjasta jakson) jne. 
 

 
On kätevää, kun asian voi merkitä oikealle ajankohdalle (esim. optikko), mutta muistutuksen ilmoituksen ajankohdan määritellä itselle sopivasti esim. päivää ennen.

Lisäksi käytän kännykästä aktiivisesti nettiä (liikaakin), musamasiinana (suosikkiradiokanavan sovellus, mix radio tausta- ja fiilismusana, lenkillä, kotijumpassa), sports trackeria, karttasovelluksia, OP-mobiilia ja joskus 7 minuutin pikatreeniohjelmaa.


Miten pärjäsinkään ennen ilman tätä kohloa puhelinta? Ja koska tämä sitten muuttuu antiikkiseksi seuraavien tieltä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti