sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Tomaattia ja kurkkua with love


Lapsuuden muisto salaatista on viipaloitua kurkkua ja lohkottua tomaattia. Kesällä tehtiin oman maan lehtisalaatista "oikeata" salaattia kermaviilikastikkeella, mutta talviaikaan ruokalautasen vihreästä vastasi tomaatti ja kurkku. Aina. Ruokakulttuurin muutoksessa arkilautasille on ilmestynyt jäävuorisalaatit, paprikat, rucolat, avokadot ja balsamicot. 

Suosikki tv-sarjani Kari Aihinen paasaa aina, että ruoassa pitää olla sydäntä, ilmeisesti kuvainnollisesti. Kape tarkoittaa sillä pientä panostamista ja rakkautta tekemättä kuitenkaan gourmet-tason suoritusta. Olen niin samaa mieltä. Senpä vuoksi lapsuuteni muistikuvien ankea ja tylsä tomaatti-kurkku -combo on saanut käsissäni ympärilleen lisää makua och lite kärlek. Vaivannäön sijaan riittää pieni panostus.





Tomaatti ja kurkkua med kärlek (2-3:lle)

3    tomaattia
n. ½ kurkku
>10  oksaa ruohosipulia

Mausteita laitetaan mittayksiköissä tippaa ja hippusta eli oikeasti vähän: öljyä, valkoviinietikkaa, sokeria, suolaa ja mustapippuria. Maista ja lisää.

1. Pilko kurkku ja tomaatit kuutioiksi. Silppua ruohosipuli. Sekoita kulhossa.
2. Lisää mausteet, sekoita ja anna maustua mieluiten muun ruoan laiton ajan.

Sopii ruoan kun ruoan kanssa. Jos herkkua jää, se kietoutuu kivaksi iltapalaksi raejuuston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti