tiistai 15. huhtikuuta 2014

Retkellä osa 1


 


En lähtenyt merta edemmäs kalaan vaan oman kaupungin luontopoluille ihmettelemään. Kaupunkialueella asuessa sitä suotta unohtaa lähimetsien retkeilymahdollisuudet. Aina vaan niitä samoja pyöräilyteitä välillä koti - työ, lenkkeilyä omalla asuinalueella, harrastuskuskaukset ja tutut marketit. 


 
Kun kaupunkilaistollo lähtee metsään, on siinä kuulkaa kartat, idiottivarmasti merkityt polut ja älykännykän karttapalvelut tarpeen. Ja silti tuli harhailtua ja kerrytettyä ekstrakilometrejä. Kangasmetsässä oli jo vankasti kesän tuntu: linnut lauloi, pörriäiset surisi,  poskella tuntui lämpimiä tuulahduksia ja nenään tuoksui luonto. No, en kyllä niin sysimetsään lähtenyt, etteikö luontoharhaa olisi rikkonut kaivinkoneiden jylinä, muutama vastaantulija ja jokunen roska. 


Reissu toimi alkulämmittelynä huomiselle, muutamaa astetta haastavammalle lähimatkailu-päivälle. Palataan siihen, mikäli selviän siitä ja on jotain kerrottavaa!
 

3 kommenttia:

  1. Retkeily on parasta! Ja hyvät eväät. Ilman eväitä se on vain ulkoilua.

    VastaaPoista
  2. Ulkoilulla ja retkeilyllä on kyllä vissi ero, mutta molempi parempi :)

    VastaaPoista
  3. Luin ensin tuon pyöräilypostauksen ja nyt tämän - ja tuli mieleeni heti, että retkeilemään ja ulkoilemaan pitää lähteä minunkin jonnekin kauemmaksi kuin kotinurkille. Kiitos innoituksesta.

    VastaaPoista