maanantai 20. tammikuuta 2014

Rätei ja lumpui


Olen sellainen outo nainen, jota ei oikeastaan kiinnosta vaatteet, ulkonäkö ylipäätään (liiankin) vähän. Käytännössä se on tarkoittanut esiintymistä aina samoissa, vanhoissa, häthätää ostetuissa tai tyttäreltä pöllityissä vaatteissa. Olen toki näinkin selvinnyt, mutta nyt se on loppu. Tyylit ja pukeutuminen ei ole alkanut kiinnostamaan minua aikaista enempää, enkä aio aloittaa erityistä tälläytymistäkään. Haluan käyttää nykyistä vähemmän energiaa pukeutumiseen, samalla kuitenkin toivoisin näyttäväni hieman huolitellummalta.

Käytännön tasolla projekti sai lihaa luiden ympärille bongattuani muutamista blogeista p333-projektin. Kyseessä on pukeutumista koskeva ohjenuora, jossa valitaan kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan 33 vaatekappaletta, joilla kuvittelee pärjäävänsä arjessa. Säilössä oleva vaatevarasto pyritään pitämään minimalistisena ja mahdolliset uudet hankinnat järkeistämään sekä sovittamaan jo olemassa oleviin.


Hei hei! Hyvää loppuelämää.


Aloitin projektin innokkaasti raijaamalla vaatekaapin pinot ruokapöydälle. Projektin alkajaisiksi suositeltiin tekemään inventaario neliportaisesti:
1. Vaate sopii minulle hyvin, pidän siitä, käytän säännöllisesti. Säilytä.
2. Haluan pitää tämän, mutta en tiedä miksi. Pakkaa säilöön.
3. Ei sovi kokonsa tai tyylin puolesta. Lahjoita tai myy.
4. Rikki, huonossa kunnossa. Hävitä.
Vauhtiin päästyäni homma sujui nopeasti, ilman kyyneleitä tai pähkäilyjä, ylläoleva luokittelu toimi hyvin! Sitten alkoi naurattamaan, koska hommassa kävi juuri niin kuin ennakoin. Enhän minä saanut tuohon ykköskasaan lähellekään sitä 33 vaatetta!
Selvennykseksi: alusvaatteita, koti- ja urheiluvaatteita ei lasketa 33 vaatteeseen, mutta takit, asusteet ja kengät kyllä, jotka jätin toistaiseksi vielä karsinnan ulkopuolelle.

Projektin jatkaminen saa odottaa kirppismyynnin ajan, jatkoa siis luvassa!


     

6 kommenttia:

 1. Loistava projekti. Mulla vaan voisi käydä samoin, eli säilytettäviä vaatteita ei kerry riittävästi :)

  VastaaPoista
 2. Tuo 33 vaatetta on mun mielestä aika paljon. Itse pidän lähinnä samoja lemppareita ja variaatiot on aika vähissä, etenkin talvella. Voisin itsekin testata tuota.

  VastaaPoista
 3. Mutta Kirjopyykillähän kuuluu nämä asiat olla hallussa jo nimensäkin puolesta ;)

  Huomasin, että paljon meni säilöön kesävaatteita ja toisaalta ns. parempia vaatteita. Alkuperäisessä ohjeessahan tuohon 33 kappaleeseen kuuluvat siis myös asusteet (huivit, korut, laukut), kengät ja ulkovaatteet. että kyllä se 33 silloin voi jo alkaa täyttymään.

  VastaaPoista
 4. Kirjopyykki on viimeaikoina keskittynyt lähinnä pyykkivuoren kasvattamiseen :) Mulla on tapana laittaa kausisäilöön vaatteita. Sitten kun kevät taas koittaa on kiva ottaa t-paitoja ja toppeja esille joita ei edes muistanut omistavansa.

  VastaaPoista
 5. Mä en myöskään ole tippaakaan kiinnostunut vaatteista ja vielä vähemmän niiden ostamisesta. Onneksi äitini on ja ostaa vaatteita sovittamatta ;)

  Ei mulla ole sukkia ja alusvaatteita lukuunottamatta 33:a vaatetta normaalissa käytössä :D Vuoden ajan mukaan on tietysti kevyemmät takit ja kunnon toppatakit, joista en luovu. Arkivaatteita kuten paitoja ja housuja on melkein tarpeellinen määrä. Enemmänkin saisi olla, varsinkin niitä "pue nämä päällesi, kun olet menossa ihmisten ilmoille, Toppahousut EI kuulu tähän tilanteeseen!" -osaston vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin tollanen mutsi ja kroppa, johon voi sovittamatta hankkia ;)

   Vaateprokkis on kesken, mutta huomasin että jo tuo vaatteiden läpikäynti ja raaka karsinta selkeytti ajatuksia vaatteita kohtaan huomattavasti. Tiedän mitä mulla on ja kausivaatteet ei ole sotkemassa tarjontaa.

   Poista