sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Muusin korvike


Yksinkertaisuuden ylistys, pikamarinoidut porkkanat silakkapihvien kanssa. Muistin lisäkkeen olemassaolon kurkattuani juureshyllylle lauantaina ja sunnuntai-aamuna luin netistä iltapäivälehden sivuilta saman idean hehkutuksen, kuka oli ensin?!?

No, joka tapauksessa asia on täyttä totta: timjamilla pikamarinoidut porkkanat antavat oivan vaihtoehdon perunalisäkkeelle mille tahansa kalalle tai lihalle. Ja täytyy muuten kehua, että ilmassa oli makujen sinfonian tuntua!!

 

Simple as that.

Silakkapihvien nahkat sai lesekuorrutuksen, maustettiin tillillä, pippurilla ja suolalla sekä paistettiin tilkassa voita.

Timjamiporkkanat

porkkanoita
öljyä maltilla
suolaa
mustapippuria
timjamia

Kuorin, paloittelin ja keitin porkkanat suolavedessä jättäen rapsakoiksi. Vesi veks, kuumille porkkanoille maltillisesti öljyä (kahdelle isolle laitoin alle 1tl ja riitti hyvin), mututuntumalla mausteita. Annoin makujen imeytyä silakoien paiston ajan, maistuvat toki jääkaapissakin muhineina kylmänä lisäkkeenä.

2 kommenttia:

  1. Loistava vinkki, ja kiitos kun kävit meillä, jotta osasin löytää tänne :) Täältä sain todella paljon inspistä ja ideoita.

    VastaaPoista
  2. Oi kun kiva kuulla! Eipä ollut sulla pitkä matka ;) Jääpä seurailemaan, toivottavasti inspis-saalis kasvaa! Käyn samoilla tarkoitusperillä sinun blogissasi, aihe puolestaan silmän kauneus :)

    VastaaPoista