perjantai 10. tammikuuta 2014

Juhlamielellä arkeen


Arkeen on palattu, mutta vielä on onneksi juhlien ja loman taikaa jäljellä. Käytännössä se tarkoittaa muutamia paikalleen jämähtäneitä joulukoristeita, vieraita varten pidennettyä ruokapöytää, juhla-astioita tiskikaapissa ja uusia lahjana saatuja arjen esineitä käyttötarkoituksessaan. Ilon ja onnistumisen hetket juhlaruoissa on vielä tuoreena mielessä, mutta keho kaipaa kevennystä.


Ennen juhlan.

Jälkeen juhlan.

Vaikka joulu ja synttärit oli ja meni, palaan vielä lahja-aiheeseen. Paras lahja on kyllä sellainen
a) mitä on toivonut, eli haluaisi tai jopa tarvistisi, mutta ei raaski hankkia tai muut tarpeet menevät edelle
b) arkinen, 'kuluva' käyttöesine
c) oman lempimerkin tai valmistajan tuote.
Tällaisia lahjoja itse sain ja sellaisia pyrin antamaankin. Jätetään tämä ajatus tänne helpottamaan seuraavaa joulua.

  


Loman onnistumisesta kertoo se, että unohtaa viikonpäivät, jälkikäteen lomaviikot tuntuvat pitkiltä ja sisältäneen monenlaista mukavaa. Arjen onnistumisesta kertoo päinvastoin se, että on orientoitunut viikonpäiviin, viikko on tuntunut kuluvan melko nopsaan, arkirutiinit hoituvat kohtuullisen kevyesti ja päivät ovat sisältäneet mukavia hetkiä


Kestin arkea viikon ilman perhekalenteria ja hankin sen tänään 10.1 tapojeni mukaan halvennuksella, nyt palkitaan joulun alla vaivanneiden ostamisen paineiden sietäminen! Salaisessa kalenteritaivaassani oli -30% ja valinnanvaraa ongelmaksi asti. Perinteeksi muodostuneen, visuaalisesti mukavan kalenterin sijaan päädyin lapsellisia lausahduksia sisältävään 6 sarakkeen kalenteriin. Ei meillä kolmella niin paljon menoja ole, vaan jäsentelen arjen kokonaisuuden tälle yhdelle silmäykselle.


Uutta kalenteria selaillessa ja kaunista käsialaa yrittäessäni fiilis oli sama, kuin uusien koulukirjojen äärellä. Kevät alkoi muodostumaan omaan mieleen, lievähkö uuden vuoden ahdistus väheni. Nyt voisin vastata siihen teinin esittämään kysymykseenkin "mitä sä vielä niin kun elät?" ja näyttää, että kato nyt, kaikkee pientä kivaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti