lauantai 2. marraskuuta 2013

Unohdettu herkku



Raejuustopaistos eli
pannarin ja kotijuuston risteytys?

Ainakin kuvauksellisesti ottaen kylkeen sopisi
jotkut kauniit marjat, mutta nyt ei kerinny.
Kuvakin on kaikin puolin huono, koska asiakkaalla oli kiire. 

Reseptikirjani uumeniin oli puoliksi unohtunut nykyisiin ruokakäsityksiini loistavasti sopiva ja sovellettava jälkiruoka / iltapala. Alkuperäinen resepti Yhteishyvästä (taas kerran). Kaapista ei löytynyt ihan kaikkia reseptin aineita ja nekin mitattiin vähän sinne päin. Tässä oma muokattu versio, joka meni kyllä ihan täydestä:


Raejuustopaistos

100 g   rahkaa
200 g   raejuustoo
½ dl    mantelirouhetta
        (= pussin pohja hasselpähkinärouhetta)
1,5 dl  rasvatonta maitoa
1 rkl   sulaa voita tai pullomargariinia
2 rkl   ruokokidesokeria
1 tl    vaniljasokeria
2       kananmunaa

1. Laita uuni kuumiamaan 200 asteeseen.
2. Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa (resepti toimii hyvin ilman mantelia / pähkinääkin.). Kaada pienehköön uunivuokaan.
3. Paista uunin keskitasolla 40 min.

Anna hetken jäähtyä, maistuu parhaimmalta puolilämpösenä marjojen tai hillosilmän kanssa (tai menee ihan el naturellenakin).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti