keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Evästystä työssäSyön töissä pääsääntöisesti eväitä. Tottumuksena se on minulle aika uusi, mutta olen kehitellyt siihen ihan toimivat systeemit. Syön lounaaksi aina oikeaa ruokaa. Työpäivää ei pärjää leivällä, ananas-rahkalla, pussipuurolla tai nuudeleilla ilman ikäviä seuraamuksia (mm. karkinosto kotimatkalla, kotiintuloahdistus ja ilta-ahminta). Syön lounaalla sitä mitä kotonakin perheen kanssa söisin: emme syö iltaruokana pakastenuudeliannoksia..

Soijalihistä ja "salaattia".
Ja tuon kaakun kanssa kävi huonosti..

  
Tätä rataa lounastetaan
 • viikonlopun tai edellisen päivän tähteitä
 • kasviksia / salaattia osana lounasta
 • yön yli marinoidut kasvikset, peruna tai pasta salaatin tai pyöryköiden kaverina
 • ruisleipä keittojen kaverina
  


Pakasteesta
 • keittoja
 • laatikko- ja pataruokia
 • pyöryköitä, pihvejä, murekkeita
 • ruokaisia piirakoita


Taas on mistä ottaa.Lounaspaikasta kilohinnalla
 • lisukesalaattia
 • lämmintä ruokaa

Sipulipiiras kotoa ja salaatti lounaspaikasta.
Eväsaski tulee yleisimmin napattua pakasteesta aamulla, melkein kaikki ruoat kestää pakastamisen hyvin. Askit täyttyvät ruokailujen tähteistä, tarkoituksella yli-isoista satseista tai sitten on valmistettu ihan pelkästään pakkasta varten. Jäisten rasioiden mukaan ottamisessa on bonuksena se, että ne ei valuta mehuja kalenteriin, puhelimiin, rahapussiin ym. repun sisältöön!

Työevästämisen iso plussa on myös se, että saa syödä sitä mitä itse haluaa. Närkästystä herättäviä, omia herkkuja on kiva syödä töissä, kukaan ei valita ja ne pysyvät pakasteessa tallessa. Tässä kuvassa kyseisistä ruoista uusin löytö eli feikki -pinaattikeitto . Keitto on oikeasti pinaattinen kukkakaalikeitto, mutta pääasia on, että on sikahyvää ja sen kanssa sopii kananmuna.


Jännä pinaattikeitto 
(oma versio alkuperäisestä) 


1     kukkakaali (n. 500g)
1 ps  pakastepinaattia
2 dl  kermaa (kaurakermaa omassa versiossa)
100g  Koskenlaskija voimakas -sulatejuustoa
      suolaa, mustapippuria, muskottipähkinää, basilikaa, hippu kasvisliemikuutiota

1. Keitä pilkottu kukkakaali, pinaatti ja kuivattu basilika kypsäksi vesimäärässä, joka nippa nappa peittää kasvikset.
2. Soseuta sauvasekoittimella.
3. Lisää kerma ja juusto, mausta ja kuumenna.


2 kommenttia:

 1. Alkoipa tehdä mieli lämmintä keittoa, tuota "jännää pinaattikeittoakin" voisin koittaa! Ruokien pakastaminen on tosiaan järkevää ja kuinka ihana sieltä on napata evästä aamulla mukaan töihin:) Itselläni on nyt vain tilanne se, että pakastimessa ei valmiita ruokia ole, joten jotain täytyisi asialle tehdä. Taidanpa käydä ruokakaupassa ja pohtia mitä sinne pakkaseen tekisi tulevia päiviä varten. Jotain kasvispitoista:)

  VastaaPoista
 2. Oma pakastin tyhjeni juuri jouluksi. Lomalla teinkin sitten tarkoituksella isoja satseja sekä viikonloppuisin tulee tehtyä aina jotain pakastimeenkin riittävää ja taas alkaa olla mistä ottaa. Arjen pieniä iloja, itse ajatuksella tehty ruoka työpäivän keskellä :)

  VastaaPoista