keskiviikko 27. marraskuuta 2013

osta osta osta
Kuvassa tasan kuukauden aikana talouteeni kulkentunut kierrätykseen lähtevä lehti- ja mainospino. Onko tuossa jotain järkeä?


 
36cm asiaa?

Voisin osallistua Radio Aallon taannoiseen aamukisaan MEOKkiin (mä en oo koskaan) teolla "mä en oo koskaan laittanut postilaatikkoon lappua -ei mainoksia- ". Mutta nyt laitan. Olen asiaa toki kauan aikonut, mutta minua on pidätellyt muutama varmaan aika tuttu ilmiö. On tavallaan kiva saada postia ja selailla päiväkahvin ohessa, paikallislehdissä on joskus mukavia juttuja ja ilmoituksia mm. tapahtumista tai paikallisista yrityksistä ja kauppaketjujen (ruoka)tarjouksia tulee toki lehdistä bongattua ja hyödynnettyä.


Lohduttaudun tulevaan ei mainoksia -muutokseen sanonnalla "poissa silmistä, poissa mielestä". Haluan välttää mainosten aiheuttamaa kuluttamisen houkutusta, ekologisia vaikutuksia teolla tuskin tulee olemaan, valitettavasti. Luulen oikeasti, että en jää monestakaan asiasta paitsi vaikka tuota infoa ei postiluukustani tursua. Sanomalehtien nettisivuilla käyn joka tapauksessa päivittäin, voin lisätä repertuaariin paikallislehtien sivuja. Ruokatarjouksia tuppaan jo nykyäänkin tsekata netistä, ihan samoja ne on näyttäneet konkreetissa lehdessäkin olla..Joulupostia odotellessa.


Sitten on vielä käsiteltävänä jokajouluinen pohdinta korttien lähettämisestä. Mitä jos korvaisin tänä vuonna osan virtuaalitehrvehdyksellä? Tai ostaisin valmiita kortteja vaikka joltain yhdistykseltä itse tehtyjen sijaan. Saas nähdä, miten käy..


3 kommenttia:

 1. Meillä ei ole mainoksien kieltokylttiä, mutta usein olen ajatellut sitä, kuten sinäkin. Taidanpa laittaa, säästyy myös postimiehen askeleet, kun ei tarvitse kantaa pelkkää mainospostia tänne ylös.
  Viime jouluna emme lähettäneet joulukortteja, muutama virtuaalinen ja muutama teksti- ja sptervehdys, hyvin meni perille. Ja muutamilla kyläiltiin henk kohtaisesti.

  VastaaPoista
 2. Kävin lukemassa ruispuolukkataatelipuuron ohjeen, hyvältä kuulostaa. Kokeilen jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 3. Tuo kortin korvaaminen vierailulla tai vaikka vaan ovensuutervehdyksellä kuulostaa ihanalta idealta! Ainakin vähennän / järkeistän korttirumbaa.

  VastaaPoista