maanantai 11. elokuuta 2014

Niksimartta iskee jälleen


Tässä blogissa vietettiin niksilaariviikkoa kevällä ja nyt seuraa jatkoa, pitäkää varanne! Nyt ei riitä ihan jokaiselle, mutta noin joka toiselle päivälle. Aikaisemmat niksit sekä aihetta liippaavia muita postauksia löytyy tunnistella niksimarttailu.


Viikon ensimmäiset vinkit tarjoilee TeknoMartta.


Arkikuvaus on parhaimmillaan hyvää mieltä.


"Oota, mä otan vielä kuvan" on nykyään vakilauseeni. Toki kuvaan tapahtumia, muistoja, ruokia ja ihmisiä, mutta hyötykuvaaminen on eri juttu. Kuvat ovat muistijälkiä tai varmuuskopioita sekä tärkeistä että vähemmän tärkeistä, mutta muistamisen arvoisista asioista. Kuvaan konkreetteja asioita, tietokoneen ruutua, lehtileikkeleitä, sähköposteja, papereita, kalenteria jne. Toki katsastan asioita netistä, sähköpostista tai Wilmasta, mutta kuvista löytää nopeammin ja varmemmin kirjautumatta sisään sellaiset asiat, joita tarvitsee usein. Seuraavassa listaa kännykkäni kuvasadosta poimituista hyötykuvista: 


 • lasten lukujärjestykset; "Mitä mulla on huomenna?", kuvat on lähetetty myös teinien omiin puhelimiin
 • bussiaikataulut
 • harrastusaikataulut, peli- ja turnausohjelmat
 • varausvahvistukset (bussi, juna, leffaliput, hotelli...)
 • muistilaput: jos on tehnyt tärkeän muistilapun, ei halua kuljettaa sitä mukana mutta tarvitsee tietoja ehkä muuallakin (esim. itsellä rippijuhlien muistilista) 
 • yhteystiedot, osoitteet, uusien löytöjen tiedot
 
  
 
 
Vaatelainaamo-bongaus hiihtolomareissulla.


 • reseptit blogeista ja muualta netistä, naisten lehdistä (kampaajalla, kirjastossa, kaverilta..) tai äidin reseptikirjasta 
 • hyvät ideat liittyen esim. sisustukseen, tuunaukseen, askarteluun, ruokaan (kaverin kotoa, lehdistä, kahvilasta...)
 • kuvat omasta sisustuksesta tai vaatteista; kuvasta näkee paremmin ja objektiivisemmin, kuin livenä tai peilistä
 • puutarha- ja viljelykuvat eri vuodenaikoina, kylvösten sijainnit
 • vaatteet henkarissa tai sovituskopissa päällä, muut tuotteet kaupassa / kirpparilla / kaverilla: ei tarvitse heti ostaa, vaan katselee kotona rauhassa kuvaa ja tekee päätöksen vasta harkinnan jälkeen.
 
Ei tarvitse ostaa kirjaa tai säästää esim. Yhteishyvän välissä tulevaa reseptiliitettä, kuva riittää parhaista.Askarteluidis wc-paperirullahylsyistä.

Vinkee oristeluidea.
 

 • mieleenpainuvia tekstinpätkiä kirjoista
 • lehdistä tai netistä poimintoja tai huvittavuuksia
 • kirjan kannet esim. kaupassa kirjastosta lainaamista varten
 • tietokoneen herjat sekä kotona että töissä; on helpompi selvittää asiaa atk-hepulle, kun voi päräyttää oikeaa tekstiä sen sijaan, että selostaa "sit siihen tuli sellanen ruutu".
 • hiusvärin paketti, juurikasvu tulee värjättyä samalla sävyllä
 • sotkukuvat: huutamisen ja mussuttamisen sijaan lähetän joskus teineille kuvan asioista, jotka oli sovittu hoituvan (kenkäkaaos, reput/kirjat/monisteet ym. väärissä paikoissa, vaatteet lattialla, keittiökaaos jne.)
 
Nettitestit on varsinainen totuuden torvi.

 

Taas tätä puuropropagandaa..


Oman käytön lisäksi näitä kuvia tulee jaettua jälkikasvun kanssa, kaverille saatan lähettää reseptin. Kaupasta tai kirpparilta lähetän joskus kuvan tuotteesta esim. kauppoja kammoksuvalle teininuorukaiselle tyyliin "ostanko sulle, käytätkö?". 


Mitä en ole hoksannut? 
Miten vielä voi hyödyntää kännykän kuvia?


4 kommenttia:

 1. Kivaa, tykkäsin nikseistäsi viimeksi. Joku piti ottaa käyttöönkin, mutta...
  Kuva kannattaa napata myös jostain purettavasta, jos se pitää vielä joskus kasata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä kikkakolmosissa on kyllä just toi ilmuö, että mikä toimii itselle, ei välttämättä istu toisen elämään. Parhaita on usein ne itse keksityt tai todellisesta tarpeesta heränneet tavat.

   Juu noi ennen - jälkeen -kuvat on myös aika oleellisia!

   Poista
 2. Kun pidän myyntipöytää itsepalvelukirpputorilla, niin otan kuvan aina vietyäni tavaroita ja näen samalla mitä on myyty viime kerrasta. Se on jännä juttu, miten helposti unohtuu, mitä on vienytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toi on hyvä idea! Otin joskus kuvia niistä hintalapuista, mutta eipä nimien perusteella oikein muistu enää mieleen itse tavarat. Tosi helposti unohtuu, mitä oli myynnissä ja jälkeen päin on ihan hyvä nähdä, että mikä on mennyt kaupaksi ja mikä ei.

   Poista