torstai 27. maaliskuuta 2014

Niksimarttailuviikko - torstai


Mainos-tv:n hengessä ongelmia ja niihin ratkaisuja.ÖLJYLLÄ SOTKEMINEN

Olen kokenut uuniperunoiden ja -juuresten öljyämisen hankalaksi: joko öljy ja mausteet ei ole tasaisesti, öljyllä tulee lotrattua, kiposta tulee turhaa tiskiä ja juurekset lentelee sekottamisen aikana yli laidan. Pullasutilla valellessa homma on ihme näpertelyä ja öljyä menee hukkaan.

Ratkaisu: muovipussissa huljuttelu. Olinhan niin tehnyt aina lihan marinoimisessa, mutta hyvinhän se tähänkin passaa. Pussina käytän kaupan pikkumuovipusseja ja heitän kerran palvelleena roskiin.LIUKUVAT ESINEET

Voimaa vaativien leikkuu- tai leivontahommien aikana leikkuulaudan ja leivinpaperin liukumisen voi estää laittamalla kostean pyyhkeen, tiskirätin tai talouspaperin leikkuulaudan tai leivinpaperin alle.KALARUOKA MAISTUU LIIKAA KALALLE

Mikäli kalaruoan maustamiskuvioihin kuuluu liemikuutio, skippaan kalaliemikuutiot pahaan makuun vedoten. Kalaruokiin sopii erinomaisesti kanaliemikuutiot, eroakin on vain yksi kirjain!Hyvin meni!


KANANMUNAN PILKKOMINEN MUNAVOIHIN

Kananmunan pilkkominen kuutioiksi onnistuu munanleikkurilla, kun ottaa rauhassa ja omaa hahmottamisen perustaidot sekä vakaat kädet.KUIVA SALAATTI

Suomalainen arkisalaatti sisältää kurkkua. Leikkaamisen sijaan tuppaan raastamaan kurkun mielummin, kastikettakaan ei tarvitse niin paljoa laittaa.


OMATUNTO KOLKUTTAA HIILIJALANJÄLJESTÄ

Ongelma ei toki ratkea yhdellä teolla, mutta maitotuotteiden kulutusta kannattaa järkeistää. Käytän nykyään vallan kaurakermaa ruoanlaitossa: purkilla hintaa alle euron, säilyy pitkään ja ajaa kyllä asiansa hyvin. Kaurakermaa on nykyään myös sipulimaustettuna. Lätyt ja pannarit tulevat erityisen maukkaita ja pehmeänmakuisia kauramaidosta. Teko se on pienikin teko.Kaalilaatikon alkumetrit.
 

3 kommenttia:

 1. Kiitos! Ihan älyttömän monta yksinkertaista ja helppoa vinkkiä, joita voi kokeilla :) Kaikenlainen niksittely ja marttailu on ihan parasta. Kauramaitoa kokeilemaan ja munavoita viikonloppuna. Puhumattakaan juuresten öljyilystä. Kiitos! :)

  VastaaPoista
 2. Just tein uunijuureksia ja sotkin puoli keittiötä öljyyn... Taidankin napata vinkkisi seuraavaan öljyilykertaan, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Olkaa hyvät! Eihän nämä kaikki minun keksimiä alunperin ole, mutta on kiva laittaa hyvä kiertämään :)
  Mikä siinä onkaan, että näistä arjen nikseistä saa kiksit? Niksit, martat ja kotoilut on vähän ällöttäviä ja typeriä ilmaisuja, mutta näillä mennään kuin ei parempaakaan mieleen tule :)

  VastaaPoista