maanantai 24. maaliskuuta 2014

Niksimarttailuviikko - maanantai


SAATESANAT NIKSIMARTTAILU-VIIKOLLE:

Nyt seuraa hupsuttelua oikein olan takaa eli mielenlujuudeltaan heikommat lukijat skipatkoon tulevan viikon päivitykset :) Päässä pyörii toisinaan postausideoiksi sellaisia pikkujuttuja, joita itse hehkuttelee arjen askareissaan. Ei niistä oikein postauksiksi olisi, mutta viikon ryppäänä menköön.

Martta minussa pitää asioista, jotka helpottaa arkea tai ovat ekologisia pikkutekoja. Tällaisia vinkkejähän bongailee jos jostakin, mutta ne voivat olla kovin irti realismista tai ei sovi omaan elämään. Tällä viikolla höpisen omiin tarpeisiini ja tottumuksiini sopivista arjen pikku kikoista. Kertokoon se kirjoittajan mielenlaadusta mitä tahansa, mutta monen vinkin hokaamisen hetkellä olen kokenut iloa ja pientä voimaantumista. Koitan välttää sormi pystyssä valistamista, mutta kun on jostain niin vakuuttunut, antanette pienen besservisserin häivähdyksen anteeksi. (oikeastihan asiat voi kai tehdä monella tavalla..)


SIPULI MUREKE- JA PULLATAIKINOISSA

Ohjeesta riippuen sipuli käsketään joko laittamaan taikinoihin raakana silppuna tai pannulla kuullotettuna. Toinen jälkeläiseni oli pienenä varsinainen sipulitutka, joilta ajoilta tämä tapa on jäänyt. Riippumatta ohjeesta ja taikinasta (liha-, kasvis-, kikherne-, lindström-, punajuuri ym. taikinat)käsittelen sipulin aina seuraavasti:

1. Silppuan sipuli mahdollisimman pieneksi.

2. Kuullotan sipulia öljytilkassa pannulla.

3. Lisään sipulin sekaan rennon lorauksen vettä ja annan sipulin pehmitä vedessä noin 5min valmistellessani taikinaa, vettä voi lisätä tarvittaessa.
Erityisen helposti onnistuu vapaasti maustetuissa (lihapulla)taikinoissa maustaminen, mikäli lisää sipulin sekaan muhimaan ½ - 1 kasvis- tai lihaliemikuutiota. Ja eikun taikinaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti