lauantai 29. maaliskuuta 2014

Niksimarttailuviikko - lauantai


Nyt ehtyi niksituotanto, mutta niksin tarpeita löytyisi nyt kaksi. Ideoita, hullujakin otetaan vastaan tai jaa vaikka oma murheenkryynisi :)

1. Kikherneiden soseutus

Kikhernepihvit ovat tosi hyvä sapuska, mutta niiden valmistusta hillitsee kikherneiden soseuttaminen. Sauvasekotin tukkeutuu mössöstä alta aika yksikön: ota töpseli irti seinästä, töki massaa veitsellä, soseuta osa herneistä ja kierros alkaa alusta. Laakeassa kipossa voisi olla lähtökohtaisesti helpompaa, mutta siitä seuraa herneenpalojen lentely pitkin keittiötä, koeiltu on. Blenderissä massa lentelee kipon seinille ja terä pyörii iloisesti itsekseen. 


2. Murut pöytäliinalla

Haluaisin käyttää pöytäliinaa ruman ruokapöytämme kaunistukseksi, mutta murujen siivoaminen on hankalaa ja liinan pudistelu laiskalle aivan liian aikaavievää ja vaivalloista. En jaksa siirrellä Akkareita, lehtiä ja kukkia pudistelua varten. Äidilläni on loistava vehje murujen siivoamiseen, mutta en ole löytänyt vastaavaa koskaan kaupoista. Kyseessä on sellainen pieni muovinen litteä laatikko (n.15cm x 7cm), jonka pohjassa on pyörivä harjas. Sillä harjataan pöytäliinaa ja putsaa kaikki pienetkin murut - loistovehje! Kyseinen yksilö on 80-luvun peruja ja harjas on jo niin kulunut, ettei enää oikein toimi. 30 vuoden palveltuaan toki jo joutaakin eläkkeelle.

Iloista ja keväistä viikonloppua sinulle!!

5 kommenttia:

 1. Meillä rikkakihveli ja harja ajaa ihan saman asian. :)

  VastaaPoista
 2. Onko ne siis pyhitetty pöytäliinan lakaisuun? :0 Pöytäliinan päällä kuitenkin syödään, niin ei siitä kai lattiaharjalla sutasta ;)

  VastaaPoista
 3. Niitä on sellasia pieniä settejä, joissa on pieni harja ja kihveli esimerkiksi tuollainen: http://www.sinituote.fi/harjat-ja-rikkalapiot-siivous/harjat-ja-rikkalapiot/talousrikkasetti

  VastaaPoista
 4. Minulla mielestäni onnistui kikherneiden soseutus sauvasekoittmella ihan hyvin. Taisin sen tehdä perus taikinakulhossa. Sauva vaan upotetaan massaan ja painellaan. Eikä mun ainakaan tarvinnut sitä sorkkia muuta kuin lopussa. Eli sitkeyttä sisko!

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä ja kommentista Susu! Kertoo kai jotain siivoustasostani, kun en kyseistä settiä omista. Toisaalta en koe suurta tarvetta kyseiselle kapistukselle tai esim. rikkaimurille vain ko. tarvetta varten, jotan täytyy vielä jatkokehitellä asiaa. Tai päätyä muoviliinaan, niitäkin on ihan kohtuullisen näköisiä ja tuntuisia nykyään.

  Kirjopyykki: taidan tarvita sitkeyden lisäksi uuden sauvasekottimen! Mun ysärisauvasekoitin on mallia umpio ja massa tosiaan pakkautuu terän ympärille, materiaalikin on happamista aineksista hapertunut. Siitä on kaikki lisäosatkin hukkaan menneet joten taitaa olla tarpeeksi perusteluja hankinnalle, jota olen vähän himoinnutkin.

  Tuli vielä mieleen villi idea kokeilla herneiden survomista lihanuijalla tai kaulimella kahden muovipussin sisällä. Hipoo jo sukkahousuniksitasoa..

  VastaaPoista