maanantai 30. syyskuuta 2013

Joskus välähtää


Broileri on aika takuuvarma arkiruoka. Ei mikään eettinen valinta, mutta tässä kohtaa oikaistaan noin kerran viikossa ja syödään kanaa, niin kuin possukin joulun alla kehottaa.Arkimättöä lempilautasella.


Ainaisen broilerin fileesuikaleen ja rintaleikkeen tilalla olen alkanut käyttää myös koipireisiä - liha on maukkaampaa ja pihi ihminen minussa tykkää nääs siitä hintalapusta. Koipireisien söymisesesä on ollut vaan pari pikku ongelmaa:

1. se kamala marinadi. Jos ei meinaan pysty tinkimään siitä hintalapun tuomasta säästämisen tunteesta.

2. jälkikasvulla menee ikä ja terveys 
saadakseen syötäväksi edes muutama kelvollinen pala. Hävikkiä syntyy ja "ällöö"-kommentteja kuuluu.

ja kohdasta 2 aiheutuu kohta

3. oma ruoka jäähtyy ja jään ruokapöytään yksin syömään muiden rippeitä, koska aika meni muiden ruokailun mahdollistamiseen.


Miten voi ihmisellä kestää ratkaisun keksiminen näin kauan...

 

1. Huuhdellaan marinadi pinnasta veks ja kuivataan palat. Hierotaan pintaan reippaasti yrttejä ja mausteita (timjami, rosmariini, basilika, mustapippuri tai vaikka Provencalen sekoitusta).

2. Paistetaan etukäteen esim. edellisenä päivänä, perataan kylminä paloiksi.

3. Lämmitetään uunissa esim. uunijuuresten tai lohkoperunoiden kanssa.Perunoiden ja porkkanoiden maustamiseen mukailin tällä kertaa Olgan kotona -ohjelman reseptiä ja kylkeen basilikalla maustettu kermaviilikastike.

2 kommenttia:

  1. Loistava idea, kiitos. Saman asian kanssa minäkin olen tuskaillut. Tää tulee heti käyttöön :)
    M

    VastaaPoista
  2. Ihka eka kommentti blogiini, onnittelut siitä! Jotenkin sitä vähän nolonakin, ettei ole ennen tuota tajunnut.. Broiskun perkaaminen kylmänä on myös jotenkin terapeuttista ja jälkikasvu näkee vain lopputuloksen. Win - win -situation?

    VastaaPoista