Pakastin on kyllä arjen pelastuksen top3:ssa. Valmiiden ruokien tai tarjouslihojen pakastaminen annoksina on tietenkin itsestään selvää, mutta tämän lisäksi:
- Erilaisten omena-, hedelmä- ja marjasoseiden pakastaminen jääpalakuutioina, joita nakkaan jäisenä smoothieihin, jugurtin ja rahkan mausteeksi: omenasose, omenaporkkanasose, omenapuolukkasose, mustaherukkasose, banaaniviipaleet, avokadopalat jne. Omenasosetta käytän toisinaan leivonnassa ja marjapuuroissa makeudeksi sokerin sijaan.
![]() |
Omenasosekuutiot makeuttaa ja saostaa smoothien, kone kestää hyvin pakastekuutiot. |
- Kikhreneiden ja papujen ostaminen kuivapakkauksina tulee edulliseksi, mutta käyttövalmiiksi saaminen on päivän duuni. Liottelen ja keittelen paketillisen kerrallaan viikonloppuna ja pakastan rasioittain. Tars vaan muistaa joskus mitata, paljonko paputölkeissä on tavaraa deseissä, jos joskus vaikka noudattaisi reseptien määriä..
- Hamstraan joskus torilta tai marketista edullista parsaa tai paprikaa. Höyrytän parsan kevyesti ennen pakastusta, käytän kasviswokkeihin / paistoksiin tai sellaisenaan lisäkkeenä. Paprikan suikaloin ja käytän niin ikään wokkeihin.
-
- Isojen liha- ja kalatarjousten pakastaminen korvamerkittynä tiettyyn ruokaan joko grammamäärän perusteella tai tietynlaiseksi pilkottuna.
![]() |
Parittain on mukavampaa. |
- Mulla on outo "ongelma": marjoja, mehuja ja soseita välipalaksi ahmivat kullanmurut. Montako kertaa olen kiukutellut, kun ei niitä vadelmia enää ollutkaan.. Ovelana olen pakastanut osan marjoista läpinäkymättömiin rasioihin (vanhoja muovisia hillo- tai margariinirasioita) ja kirjoittanut tussilla peitenimiä 'linssejä', 'tilliä' tai 'silakoita' :)
![]() |
Peitenimi raparperiomenahillolle, hymiö oli riski, mutta selvisi koskemattomana. |