sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Hajatelmia

Muutun. Pikku hiljaa, huomaamatta. Arkisissa asioissa, yksityiskohta kerrallaan. Ehkäpä myös isommissa linjoissa, mutta niiden muutosta on itse vaikeampi havainnoida, kun vasta pidemmällä jänteellä.

Onko se tavallista iän mukana tapahtuvaa kehitystä? Ennen sitä luuli, että vain lapset ja nuoret kehittyvät. Sitten ollaan valmiita aikuisia ja se mikä muuttuu, on vain ulkoista. Uusi asunto, auto, työ, lapset muuttaa kotoa, tulee ryppyjä. Olenpahan kuitenkin viisaasti huomannut, että kyllä sitä muuttuu koko ajan aikuisen iässäkin. Oppii uutta ja muuttuu, muokkaa ajatuksiaan ja ehkäpä kehittyykin. Aikaisemmin tärkeät asiat menettää merkityksensä, tilalle tulee uusia.

Kunpa nyt vaikkapa vaan harrastuksiksikin kutsutut kiinnostukset ja ajanvietteet. Teininä oli vaate- ja ulkonäkövaihe, sitten tuli sisustaminen. Lastenvaatteet, ompeleminen. Taas sisustaminen sekä puutarha-asiat. Tuunaaminen, kirpparit, vanhat tavarat ja löytämisen riemu. Ruoanlaitto ja ruoan terveyvaikutukset. Puuskittaisia liikuntakausia. Ja nyt taas yksi uusi hullutus nimeltään kutominen, villasukkamania.

On myös se toisenlainen muutos, josta olen saanut kokemusta viime aikoina enemmänkin. Elämäntapahtumat ja pään sisäinen myllerrys. Osa tapahtumista ja niiden seurauksista on ns. itse aiheutettua, omasta tunnemaailmasta ja päätöksistä kumpuavaa. Sitten on ne toisenlaiset tapahtumat, jotka eivät ole omia valintoja tai mitenkään ennakoitavissa. Molemmissa on kuitenkin samaa se, että ne muuttavat asioita ja ajatuksia suuntaan jota ei voi kuitenkaan täysin ennalta tietää. Arvailla voi, muttei tietää. Koska aina on tekijä x, tai ehkäpä enemmänkin kaikkien tekijöiden summa. 

Aion jatkaa elämää muutosten keskellä, antaa asioille aikaa ja mielelle tilaa. Haluan uskoa Uskon, että elämällä on tarjottavana paljon hyvää, mutta hankalillekin asioille on paikkansa ja tarkoituksensa. Myllerryksen pyörteessä muistan itseni, olen itselleni armollinen ja huomioin läheiset. 


Iloa ja valoa kevääseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti