sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Parast Turuus?

Tämä olkoon mainos. Turun Kauppatorilla kannattaa käydä ympäri vuoden. Kesäaikaan on tietysti sesonki ja muutenkin kiva torimeininki, mutta kyllä heviä kannattaa talvellakin hakea keskustasta. Pientä haastetta hommaan aiheuttaa suppea myyntiaika, mutta ajan järkkäämnen kyllä kannattaa. Olen keskittänyt torikäynnit perjantai-iltapäivään kotimatkan varteen tai lauantai-aamupäivään. Kerran viikossa kunnon satsit ja marketin heviltä sitten täsmätäydennykset.

Tähän piti laittaa top 3 syistä käydä hankkimassa hevinsä Kauppatorilta. Oikeastaan näin talviaikana syitä on vain yksi ja se on hinta. Kesällä syitä on tietenkin hinnan lisäksi valikoiman laajuus, tuoreus, valinnan vara, paikalliset tuottajat ja fiilis.Vitosen satsi.


Jostain syystä Turun Kauppatorin hintataso on ihmeellisen alhainen, kilohinnat yleisesi puolet tai allekin markettien hintoihin verrattuna. Esimerkkejä viime aikojen hinnoista:
- banaanit 1 - 1,50€ / kg
- bataatti 1€ /kg
- kirsikkatomaatti 1,50€ / litra
- iso kukkakaali 1€ / kpl
- kotimainen pieni ja kippurainen kurkku 1,90€ / kg
Vakihankintoja on myös euron valmiit pussit: 6 paprikaa, kilo bataattia, nippu purjoa, yli kilo sipulia, 1½ kg omenaa jne.

Halvalla ostaessa tietenkään kaikki hyvän ostoksen kriteerit eivät voi joka ostoksen kohdalla toteutua; kotimaista, tuoretta ja tasalaatuista. Toriostokset täytyy käyttää viikon sisään, kytätä tilannetta kaapissa tai pakastaa. Joskus herää myös kysymyksiä vihannesten alkuperästä, mutta hengissä ollaan :) Sitä luottaa suomalaiseen viranomaisvalvontaan.
 
Kunnes toisin todistetaan, käyn torilla ahkerasti ostoksilla syystä että: kun kaapissa on kasvista, sitä tulee myös syötyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti