keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Koululaisen piristys


Äitini oli varmaan edellä aikaansa, kun valmisti meille joskus ilta- tai välipalaksi naisten lehdestä bongaamaansa herkkua nimeltään Koululaisen piristys, jota nykyään kutsuttaisiin varmaan trendikkäästi smoothieksi. Alkuperäisessä reseptissä nesteenä oli muistaakseni vain bulgarian jugurttia, mutta herkun luonteen antoi mustaherukka ja omena.Koululaisen piristys.
  


Toivoin hartaasti joulupukilta blenderiä ja olen ollut aivan huumassa sen saatuani. Smoothietuotanto on päässyt uudelle tasolle ja se on kyllä mahtava tapa saada nuorisoonkin uppoamaan melkein mitä vaan (terveellistä). Smoothiessa on joku ihme hohto, se on kuulemma aina hyvää, sisälsi se melkein mitä vaan! Eivätpä ole sokeriakaan mausteeksi kaivanneet marjojen ja hedelmien oman sokerin lisäksi.


Nesteenä käytän mitä milloinkin sattuu olemaan, mutta useimmiten maitotuotetta; rahkaa, jugurttia, maitoa, piimää, kauramaitoa. Joskus tajuan ostaa pillimehuja hedelmäisempään versioon, kivennäisvettä pitäisi myös kokeilla. Banaani on perusratkaisu makeudeksi, tekee tosin kaikesta samanmakuista jos ei ole voimakasta makukaveria. Pakasteesta vetäsen marjoja, omena- tai marjasosekuutioita tai pakastettuja hedelmän paloja tai avokadoa. Joskus viitseliäällä päällä voin hulauttaa taateleita tai leseitä sekaan, päälle mysliä tai siemeniä. Variointimahdollisuuksia ja terveyshifistelymahdollisuuksiahan olisi vaikka kuinka, mutta keep it simple on mun motto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti