lauantai 21. joulukuuta 2013

PerinteetIlmaa ja tilaa joululle.


Jokaisella Joulua viettävällä ihmisellä on varmasti omat tuikitärkeät joulujuttunsa, joita muut ei oikein tajua. Joulukoristelaatikkoa avatessa kuuluu iloisesta jälleennäkemisestä aiheutuvia huudahduksia, naurua ja voi ei -huokailuja, vaikka ulkopuolisen silmin mitään ihmeellistä ei näköpiirissä olekaan. Jotkut koristeet ovat itselle käsittämättömän rakkaita, syystä tai toisesta ja niillä on vakiintuneet paikkansa kodissa.

Tässä tulee kuvakavalkadi minulle kaikkein tärkeimmistä jouluesineistä.Itse tehty kömpelö mutta tärkeä kranssi,
johon löytyi viime jouluna tonttuset kikkailemaan.


Lintusia on yhteensä kolme,
lennähtelevät milloin minnekin.


Tekokuusi ja patsas.Tapaan kiinnitellä kauniita joulukortteja esille,
kummipojalta saatu tonttukortti pääsee
ikikoristeiden valittuun joukkoon.Saanko esitellä:
perheemme ehdottomasti suosituin joulukoriste.
Hepan paikka on ruokapöydällä ja kaikki haluaisi leikkiä sillä. Jollain tapaa se siis häiritsee ruokapöydässä olemista, mutta on joulukoristeistamme se kaikista tärkein. Outoa, eikö?

Jouluun kuuluu myös omat juttunsa, jotka pitää sanoa tai kertoa joka vuosi, enkä nyt välttämättä tarkoita iäkkäämmän jouluseurueen tapaa puhua samoja juttuja aina uudestaan. Esimerkkinä meidän huonosta huumorista mm. tapa sanoa joulukuusi-sana ikään kuin unohtaen jälkimmäinen u-kirjain ja korjata oho-tyyppisesti. Tähän tapaan: "Laitatko valot joulukus.. eikun joulukuuseen?" Toinen vakihokema tulee isäni suusta seuratessaan äidin säätöä, naureskellen laulahtaa "kiire jo on, kiire jo on". Ärsyttävä tapa, mutta se vaan kuuluu kuvioon.Aattona koristellaan vielä sitten ehkä parilla paketilla.


2 kommenttia:

  1. Toi on niin totta, tuo joulukoristeisiin kiintyminen. Luulin olevani ainoa, onneksi en sittenkään. Mulla on joulukoristevalikoimaa kartoitettu hiljalleen ja tammikuun aleista hankkien. Ja se hellä riemu koristeita katsellessa, niin tuttuja ja niin rakkaita jotkut.
    Ja kyllä, vakiojutut kuuluu perinteisiin. Joulupöydässä ainakin tarjoillaan vuodesta toiseen silliä kullekin :) Nyt tosin lapset jo tajuavat kääntää eli pitääköhän muuttaa perinteitä?

    VastaaPoista
  2. Mulla kans perinteenä joka vuosi ostaa joku uus joulujuttu alesta, joulukoristeista ei oikeeta hintaa makseta 😊 Esim tuo kaikista rakkain heppa on Tiimarin alesta, rauha Tiimarin sielulle!

    VastaaPoista