tiistai 6. toukokuuta 2014

Sokeriallergia ja sokeriton puolukkahillo


Valehtelisin, jos väittäisin etten voisi syödä sokeri - voi -vehnäjauho-pohjaisia herkkuja pohjattomasti. Vehnän ja sokerin vastainen propaganda on kuitenkin uponnut meikäläiseen, ihan tutkittuna faktana että omienkin kokemusten pohjalta. Koitan ruotia ruokavalion siis irti noista pahuuksista, kohtuullista voinkäyttöä lukuunottamatta. 


Totuus on, että kukaan ei huomaa suurinta osaa terveystwisteistä tai ainakaan valita että tää on pahaa. Miksi siis ei korvaisi aineita järkevimmiksi valinnoiksi? Olen kehittynyt valkoisen sokerin karttamisessa aika mestariksi, enkä tarkoita sen korvaamista esim. intiaanisokerilla. Tässä tulee ensimmäinen konkreettinen vinkki. Soseen mittasuhteet eivät ole kirkossa kuulutettuja eli voit tuunata niitä mieleisiksi. Pointti on, että ei hillo sokeria tarvitse jos syöt sen noin viikon sisään.

Sokeriton puolukkahillo

1 ps     pakastepuolukoita eli n. 2,5 dl  
pari     omenaa tai sokeritonta omenasosetta n. 1,5 dl
pari rkl vettä
(1 rkl   hunajaa)
(max 1tl perunajauhoja)
 
1. Lado kattilaan jäiset puolukat, omenalohkot ja vesitilkka. Kiehauta ja keittele miedolla lämmöllä, kunnes omenat pehmenee, noin vartin verran (?). Jos käytät valmista omenasosetta, keittele puolukat pehmeäksi, lisää omenasose ja kuumenna hetki.

2. Soseuta sauvasekoittimella suurpiirteisesti, voi jäädä vähän sattumia. Lisää halutessasi hunaja. Jos sose tuntuu kovin vetiseltä, voit sakeuttaa pienellä tilkalla perunajahuho-vesiseosta.


Porkkanalättyjen kaverina.
 

1 kommentti:

 1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista