sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Hyvä ruokaviikko

Onnistunut kotiruokaviikko pääsi yllättämään, sillä sitä ei oltu juurikaan suunniteltu saatika etukäteisvalmisteltu. Yleisesti ottaen vannon ennakoinnin nimeen, mutta nyt oli inspiraatiollakin tähdet kohdillaan. Nyt seuraa siis joka päivän lyhyt ruokatarina ja yksi poiminta onnistumisen takaa.

Maanantaina savulohisalaattia. Onnistuneen ruoasta teki nopeus ja tähteiden käyttö. Sunnuntain ruoalta jäänyt savustuspussissa valmistettu lohi ja uunijuurekset toimivat pääraaka-aineina. Salaatissa oli sitten tietysti salaattia ja vihanneksia, mausteena tilliä - suolaa - pippuria ja kermaviilikastike. Leivän kanssa jees!
Päivän oivallus: edellisen päivän lämmin ruoka kylmänä.

Tiistaina teinit ruokaili keskenään maanantai-illan hämyssä valmistamani ja yöllä jääkaappiin sujauttamani risoton. Vanha tuttu resepti ei edelleenkään pettänyt. Terveystwistiä ja hyvää omaa tuntoa saatiin uudella tuotteella - tummariisi-quinoa-monivlijaseos (Risella).
Päivän oivallus:: tutun reseptin terveystwist ja edeltävän illan tsemppi ruoanvalmistuksessa.



Parempi huono ja vanha kuva, kun ei kuvaa ollenkaan?
Risotto vuosimallia 2013.


Keskiviikko: kikhernepihvejä, nuudeliwokkia ja kaalilisäke. Tämä oli viikon suosituin ruoka! Alkunsa se sai kaapista löytyvistä aineksista: kauden kotimaisista kukka- ja parsakaalista, pakasteessa lymyävästä kikhernepihvitaikinasta ja kuivakaapin nuudeleista. Neiti paisteli pihvit, kaalit höyryteltiin ja maustettiin suolalla-pippurilla-voilla, kypsät nuudelit paistettiin ja maustettiin soijalla-valkoviinietikalla-pippurilla ja sipulin kera wokiksi.
Päivän oivallus:: pakasteessa maustunut kikhernepihvitaikina.

Torstain ruoka lähti pussillisesta herkkusieniä. Herkkusienet paistettiin pannulla, maustettiin valkosipulilla-suolalla-pippurilla, kastikkeen virkaa toimittamaan fetan loppu sekaan ja tilkka vettä. Sörsseli keitetyn pastan sekaan ja herkkusienipasta oli valmis.
Päivän oivallus:: idea lähti yhdestä raaka-aineesta.

Perjantaina kana-tomaattipasta: Halusin hävittää eilisen pastan lopun. Nappasin työmatkalta kaupasta kanasuikalepaketin kesäkurpitsan sijaan (ei kuulunut Siwan valikoimaan!). Kanat paistettiin, heitettiin ylikypsät tomaattipalat sekaan, maustettiin suolalla-pippurilla-bruchettamausteseoksella. Eilinen pastanjämä ja tilkka vettä sekaan ja taas meinasi itku tulla hyvästä ruoasta.
Päivän oivallus: Hyvä mausteseos (heräteostos Lidlistä).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti