keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Suutarin lapsen kengät ja pastalaatikko


Mitäs minä sanoin.

Tuo mieltäylentävä lause. Mutta ei kuulkaa tunnu niin makealta sanoa sitä itselle kuin toisille!  

Tätä elämän ylä- ja alamäkeä tarpoessa ei aina jää energiaa arjen asioiden ennakointiin. Minullakaan, jonka lempiharrastus on suunnittelu ja ruoanlaitto. Olen monet kerrat vannonut ruokatalouden suunnitelmallisuuden nimeen (ruokaviikkosuunnitelma, iso kauppareissu, aikataulutus, ennakointi ja esivalmistelu), mutta täytyipä taas kokea se toinen malli palatakseen vanhaan. Se mielestäni typerämpi tapa on hermoja raastava ja kallis (töiden jälkeen kauppaan ilman suunnitelmaa, tartun johonkin löyhään ex tempore suunnitelmaan, teen ruoan vain sille päivälle ja sama järjettömyys taas seuraavana päivänä). Tätä viikkoa edeltävänä viikonloppuna olin onneksi viisaampi, koska viime viikko oli edellisen kuvauksen kaltainen. Olen varautunut viikon rientoihin muutamalla valmiilla ruoalla, suunnitelmalla sekä valmiina odottavilla raaka-aineilla.
Arkiruokateemaan liittyen luottoreseptini pastalaatikosta, hätäsen kokin lasagnette. Takuuvarma jälkipolven omatoimilounas tai työeväs. 


Pastalaatikko jauhelihasta tai tonnikalasta

200-300g    pastaa (täysjyvä, kaura, ruis tms.)
400g         jauhelihaa
             TAI
2 prk        tonnikalaa
1 prk        tomaattimurskaa
1 prk        tuokakermaa
             suolaa, pippuria, basilikaa, oreganoa  

1. Keitä pasta melkein kypsäksi suolatussa vedessä. Jos teet jauhelihaversion, ruskista jauheliha.

3. Sekoita keskenään tomaattimurska, ruokakerma ja mausteet. Yrttejä saa olla aika reippaasti.
3. Sekoita pastat, jauheliha / tonnikala ja tomaattikerma keskenään, päälle juustoraastetta jos sattuu löytymään. Paista voidellussa uunivuoassa 200 asteessa reilu puoli tuntia. Mikäli vuoan päällä ei ole juustoa, voit käännellä vuoan pintaa paiston aikana ja / tai laittaa kannen / folion päälle loppuajaksi, ettei pastat aivan kärvenny.

  

1 kommentti:

  1. Tuttu tunne :) Mutta joskus ei kapasiteettia riitä suunnitteluun ja aina on tullut syötyä. Voi sitä riemua kun taas suunnittelee ja ennakoi, jospa sanonta "vaihtelu virkistää" pitää tässäkin paikkansa.

    Täytyy kokeilla tuota ohjetta tonnikalalla. Itse ajattelin saattohoitaa huomenna perunamuusit sosekeittoon, katsotaan toimiiko vai tuleeko jotain ihan muuta kuin piti :)

    VastaaPoista