maanantai 28. heinäkuuta 2014

Reissumurkinaa


Majoituimme Helsingin reissulla ihastuttavassa hotellikodissa, jossa oli kunnon keittiö perustarvikkeineen. Kotoa otin mukaan kaurahiutaleet, suolaa-pippuria-sokeria sekä teetä ja paikallisesta marketista ostettiin loput. Aamupalat tehtiin itse, eivätkä muuten kauaksi jääneet hotelliaamiaisesta! 


Tällä jaksoi pitkälle iltapäivään.


Yhden päivän ruokakin tehtiin väliaikaiskodissa ja jaan tuon reseptin nopeana ja erityisen tykättynä (kesä)arkiruokana! Raaka-aineluettelo ei päätä huimaa.





Pannupippuripihvit (3-4:lle)

pkt   jauhelihaa
1     kananmuna
      mustapippuria myllystä 
½ tl  suolaa 
      rasvaa tai öljyä

1 prk kuohukermaa
      vettä

1. Ota jauheliha lämpiämään noin vartiksi. Sekoita taikinan aineet keskenään, puristele jauhelihan rakenne rikki tasaiseksi massaksi. Jaa taikina 5-6 osaan ja pyörittele palloiksi.

Reissuolosuhteissa vältetään turhaa tiskiä.

2. Kuumenna pannu kuumaksi. Paina taikinapallot mahdollisimman ohuiksi pihveiksi ja paista rasvatilkassa 2-3 pihviä kerrallaan pannulla. Rouhi paistopinnoille pippuria ja vähän suolaa. Kaada puolet kermatölkistä ja 2-3 rkl vettä pannulle, anna muhia hetki ja tarkista pihvien kypsyys: kypsästä pihvistä tulee ulos kirkasta nestettä, raa'asta punaista.
3. Paista toinen satsi pihvejä samalla tavalla.

Tarjoa esim. uusien perunoiden ja salaatin kanssa. Kesäruokaa parhaimmillaan!


1 kommentti:

  1. Meillä on nuo pihvit kulkeneet "köyhänmiehen pippuripihveinä" :) Itse olen tehnyt pihveistä selkeästi isoja. Ja tilkka sinappia kerman kanssa antaa kivan säväyksen. Yksinkertaista ja hyvää!

    VastaaPoista