sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Hävikistä todelliseksi herkuksiBroilerin koipireisiä tulee ostettua joskus heikkona hetkenä edullisuuteen, helppouteen ja hyvään makuun vedoten. Tämä reseptivinkki menee nyt sarjaan hävikistä herkuksi ja voin kyllä suositella lämpimästi! 

Paistamisessa irronnut liemi ja kanan roippeet kietoutuvat kanakastikkeeksi ja jäljelle jääneet juurekset jalostuvat juuresmuusiksi. Ja täytyy kyllä sanoa, että nämä hävikki-sapuskat ovat jopa parempia kuin alkuperäinen ruoka! Juuresmuusi sai varauksetonta hehkutusta toteamuksella "Tää maistuu ravintolalta!"

 
(Pahoittelut surkeasta kuvasta, mutta) tytär kehui annostaan fantastikseksi! Muusi oli oikeasti aivan uskomattoman hyvää.


BROILERIN KOIPIREISISTÄ KOLME RUOKAA


1. Ensimmäisenä syöntipäivänä uunipellille 2 pkt koipireisiä juuresten, sipulin, yrttien ja mausteiden kanssa.

2. Syödään ja todetaan, mitä jäi jäljelle.


KANAKASTIKESiivilöi jäljelle jäänyt liemi, suurusta vehnäjauho-vesitilkalla kastikkeeksi ja keitä hiljalleen noin 5min. Mikäli kaapista löytyy kermapurkkien tai juustojen loppuja, voi ne pistää sekaan. Jäljelle jääneistä kanoista irrotellaan lihat ja kuutioidaan tai revitään sattumiksi kastikkeeseen. Tarjoa jonkin vihreän sekä riisin, spelttihelmien tai miksei perunankin kaverina.
JUURESMUUSI, joka maistuu ravintolalta

Kaiva ylijääneet uunijuurekset jääkaapista ja katsasta määrä. Omassa versiossa oli perunaa ja bataattia, mutta porkkana ja lanttukin sopii varmasti hyvin. Kuori soseen jatkeeksi haluamasi määrä jauhoisia perunoita, keitä melkein kypsäksi. Heitä uunijuurekset sekaan ja keitä sen aikaa, että perunat ovat kypsiä. Kaada vesi melkein kokonaan pois, soseuta sähkövatkaimella. Lisää (täys)maitoa ja maista, tarvitaanko suolaa. Muusin väri ja maku on luonnollisesti aina yllätys riippuen käytetyistä juureksista, mutta kanaliemessä ja yrteissä muhineina mitkä tahansa vievät muusin aivan uusiin sfääreihin.


Vaatimattomat lähtökohdat.

KANALIEMI

Tämä on vielä kokeilematta, mutta netin syövereissä törmäsin joskus kanaliemen keittämiseen koipireisiroippeista muistaakseni juuresten ja mausteiden kera. Joku kertoi keittäneensä pakastimeen viskotuistakin jämistä. Tämän kun tekisi edellisten lisäksi, olisi koko ruoka kyllä viimeisen päälle hyötykäytetty. Liemen voisi kai pakastaa pienissä erissä käytettäväksi kanaliemikuutioiden asemasta.
 

2 kommenttia:

  1. Broilerin koipireidet on kyllä mainio ruoka; hinta-laatusuhde on kohdallaan. Tuo juuresmuusi-vinkki menee ehdottomasti testaukseen. Kiitti!

    VastaaPoista
  2. Kokeile ihmeessä, toivottavasti onnistuu. Eräs ruokailijoista karsasti ensin hieman väriä ja totesi kokin taas ylimarttailevan. Maistettuaan kommentit olivatkin sitten postauksessa mainitun kaltaisia ja veti hiljaseks skeptikonkin!

    VastaaPoista