maanantai 28. lokakuuta 2013

Vaikea nimi mutta taivaallinen maku


Puolukkataateliruispuuro?
Taatelipuolukkaruispuuro?
Ruispuolukkapuuro?


Taateli on minulle uusi, vaikka tavallaan tuttu ainesosa. Olen toki makuun joskus törmännyt, mutta nyt vasta tajunnut sen makeutusarvon sokerin korvikkeena. Perusherkkumme on ruispuolukkapuuro, mutta sokerin määrä on vaivannut mieltä. Pienen aha-elämyksen ja salapoliisityön ansiosta tajusin korvata sokrun taateleilla. Onhan siinä edelleen sokeria, mutta luonnollisessa muodossa. Ja itse asiassa tärkein perustelu sokerin korvaamiseen taatelilla on makujen sinfonia,
puolukan ja taatelein liitto on tähtiin kirjoitettu!





1,5 l    vettä
4-5 dl   puolukoita
3,5-4 dl ruisjauhoja
n. 1 dl  taateleita
1 tl     suolaa

1. Mittaa vesi ja (jäiset) puolukat kattilaan. Silppua taatelit paloiksi.
2. Kun vesi melkein kiehuu, vispaa ruisjauhot voimakkaasti sekaan, lisää taatelit ja suola.
3. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vähintään puoli tuntia, jätä hautumaan niin pitkäksi aikaa kun maltat.

Sihtikurkkuja varten puuron voi hurauttaa lopuksi sauvasekoittimella, niin ei ole mahdollisia taatelin riekaleita tai puolukan sattumia.

Maistuu niin lämpösenä iltapalana kuin kylmänä välipalapuuronakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti