keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Punanen keitto


 
Kana-pastaversio.


Taas pukkaa arkiruokaa. Tämä pitkäikäinen arjen suosikkiruoka on napattu joskus Yhteishyvän ruokaliitteestä kanakeittoversiona ja resepti on pikkusen vuosien varrella elänyt. Tuunaile maustemääriä ja vaikka vihanneksia makumieltymysten mukaan.


   

300g    broilerin marinoimattomia suikaleita
 TAI
200g    kinkkusuikaleita / kuutioita

1 rkl   paprikajauhetta
1 l     vettä
3 rkl   tomaattipyrettä
1-3 rkl chilikastiketta
1       kana- tai lihaliemikuutiota
        mustapippuria
        suolaa tarvittaessa
1 rkl   sokeria

1-1½dl  pastaa
 TAI
3 kpl   kiinteää perunaa

½-1 ps  pakastemaissia
1       paprika paloina
           (ruohosipulia)

1. Ruskista broilerisuikaleita öljyssä kattilassa tai kinkkusuikaleita öljy-rasvaseoksessa kevyesti. Lisää paprikajauhe, kuullottele pieni hetki hyvin sekotellen.

2. Lisää vesi, mausteet ja palotellut perunat tai pasta. Keitä valitun aineen mukaan himppua vaille kypsäksi (esim. 7 minuutin pastaa keitä 5 min, perunaa noin 15 min).

3. Laita levy täysille, jotta kiehuminen ei tyrehdy kun lisäät palotellut paprikat ja maissit. Keitä sen verran että pasta / perunat ovat kypsiä, paprika saa jäädä rapsakaksi. Tarkista maut, lisää halutessasi ruohosipulia.

Jos ruokailijoissa on alaikäisiä tai muita herkkähipiäisiä, voit laittaa chiliä maltillisesti ja nostaa tarjolle, jos joku haluaa lisäpotkua.



Kinkku-perunaversio.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti