lauantai 3. lokakuuta 2015

Täydellinen porkkanakakku


Otsikko lupaa paljon, mutta otan riskin. Porkkanakakun kuuluu olla mielestäni mehevä, kostea ja pehmeä sekä tietysti ihanan maukas. Tällä reseptillä on kerätty ylistäviä kehuja ja kakkua syödessä tulee suorastaan harras olo. Kakku toimii erinomaisesti myös gluteenittomana, sillä lopputuloksesta ei kyllä huomaa, millä jauhoilla kakku on leivottu. Riittikö ylistys? Ok, kokeilepa sitten tätä reseptiä, mars!



Sama kakku, koristelu omenasoseella.


Mehevä Porkkanakakku

8dl   hienoa porkkanaraastetta
4     munaa
3,5dl ruokokidesokeria tai 2dl tavallista + 1,5dl fariinisokeria
2dl   rypsiöljyä
4,5dl vehnäjauhoja tai 4dl gluteenitonta jauhoseosta
1-1,5dl mantelirouhetta
3tl   kanelia
1tl   kaardemummaa
1tl   inkivääriä
2tl   leivinjauhetta
1tl   ruoka soodaa
1,5dl omenakanelimarmeladia tai omenasosetta

1. Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi. 
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri(t). Lisää öljy. 
3.,Sekoita kuivat aineet keskenään ja sitten varovasti muna-sokeriseokseen. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja omemasose.
4. Kaada taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) irtopohjaiseen vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa 50-60min. koita ajoittaa poisotto niin, että kakku on juuri kypsynyt keskeltä, ettei kuivu reunoilta liikaa. Anna mehevöityä yön yli jääkaapissa.

Kuorrutus
400g  maustamatonta tuorejuustoa
2dl   tomusokeria
1rkl  sitruunamehua
mantelirouhetta

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Koristele mantelirouheella. Säilytä kakku jääkaapissa.